Thursday, February 9, 2017

                   Marte og H-C`s mathjørne


                           ! Innbakte pølser!

pølser er bedre enn vafler
Hvetedeig:

5 dl lunkent vann
ca 10-12 dl hvetemel
1 pakke fersk gjær (tørrgjær kan også benyttes)
1/2-1 ts salt
4 ss olivenolje
Ca. 24 grillpølser

Forslag til fyll:

Ketchup
Tomatsaus av soltørkede tomater (Heinz)
Revet ost
Pizzakrydder eller Provencekrydder


Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til hvetedeigen, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Kna deigen til en smidig og god deig. Heves til dobbel størrelse.
Del deigen i 3 emner og kjevle ut en rund leiv. Del leiven i 8-12 «trekanter». Smør litt fyll på den bredeste delen, legg en grillpølse oppå, og rull fra det bredeste området til det smaleste. Håper det smaker!



No comments:

Post a Comment