Friday, April 7, 2017

Ut på tur?

Mange reiser utenlands i påsken. Her er våre topptips til hvor du kan dra og hva du kan gjøre der.


Top 3 plasser du bør reise til i påsken

Tallinn, Estland

Tallinn er pent!

I Estland bruker man Euro som valuta.
I Estland har de mange nasjonale matretter. Tradisjonell estisk mat er bondekost som rugbrød, poteter, melkeprodukter, fisk, skalldyr og svinekjøtt. Det er også populært med blodpølse, surkål, og søtmat som kissel (kissel er pulver når du blander det med vann blir det på en måte et slags gele) og kohuke (kohuke er sjokolade og inni sjokoladen er det vanilje krem), og kvakk som er et brød. 

Riga, Latvia
Riga er også pent!
Riga er hovedstaden i Latvia, og er Baltikums største by. Det er en viktig havneby, og et senter for industri, handel, kultur og finans. Byen har tre hoveddeler, gamlebyen, sentrum på nordbredden og Pardaugava på sørbredden. I Gamlebyen og sentrum er det mange bygninger i art nouveau-stil, og gamlebyen har mange bygninger fra middelalderen. St. Peter er en veldig stor turistattraksjon i Riga. Det er en kirke som ble bygd i 1209 og er med stort tårn.

Dublin, Irland
Dublin Castle
I Dublin ligger Dublin Castle. Dublin Castle er et fint sted å besøke i påsken. Dublin Castle strekker seg over et område på 44 000 kvadratmeter og inneholder blant annet to museer, kafeer, et internasjonalt konferansesenter, to nydelige hager, og viktige statlige bygninger og leiligheter, Siden 1204. Det er mange barer i Dublin.


Skrevet av Olaf og Leah

No comments:

Post a Comment