Friday, April 7, 2017

Påskerenn for alle!

Er du så heldig at du skal til et sted med snø i påsken er det lite som er så moro som et skikkelig påskerenn. Spesielt om du følger disse tipsene:

For store og små: Lag en løype som passer alderen og ferdighetene til barna - og de voksne!



Vanskelighetsgrad: Hvis ferdighetsnivået varierer stort, legger man inn en eller flere «avstikkere». F.eks. kan en ekstra tur opp og ned en bratt bakke være utfordrende for de eldste - eller legg inn en strekning der det er plass for skøyteteknikk.

Hinder: Lag utfordrende og spennende hindringer. Hvis ikke du har tilgang på slalåmporter kan du bruke vanlige skistaver. De kan settes opp både som en slalåmløpet og som hindringer som man skal dukke under. F.eks.: Sett to skistaver med en meters mellomrom og legg en tredje stav mellom håndreimene på de to stavene som står i snøen.

Ekstra moro: Legg noen biter innpakket sjokolade eller drops i nedoverbakkene. Klarer du å plukke dem opp i fart? Heng en bjelle på den siste porten. Det er veldig deilig å slå til den i det man renner over målstreken!

Antrekk: Grav frem «skatter» fra hytta eller kistebunnen. Mange steder er det tradisjon å kle seg ut på påskerennet, og din oppgave som arrangør er å love en premie til beste eller morsomste kostyme. Har dere ikke «utkledningsklær» tilgjengelig, så bytt klær med noen andre. La pappa gå i mammas skjørt osv.


Følg mine tips, så har du det perfekte påskerennet!




Skrevet av Kristian

No comments:

Post a Comment